NB! Kursuse toimumiskuupäev on 23.november 2024. Listi saadetud kirjas on kuupäevadega segadus.

Kui lastega töötamine on osa sinu igapäevatööst, siis see koolitus on sulle! Koolitus sobib enesetäiendamiseks nii mänguterapeutidele kui teistele spetsialistidele (nt õpetajad, sotsiaaltöötajad jt).

Koolituse eesmärk on pakkuda osalejatele praktilisi mänguterapeutilisi tööriistu lastel hirmude ja ärevusega toimetuleku toetamiseks.  Õpid erinevaid tehnikaid, mida saad rakendada oma igapäevatöös, et luua turvaline ja toetav keskkond, kus lapsed saavad oma emotsioonidega toime tulla, et nad saaksid taas hakata tundma rõõmu laps olemisest.

Koolitus sisaldab teoreetilisi loenguid, praktilisi töötoa vormis harjutusi ning kaasahaaravaid arutelusid, mis pakuvad osalejatele võimalust jagada oma kogemusi ja saada väärtuslikku tagasisidet.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Ärevus ja hirm lastel: kuidas neid ära tunda ja mõista?
  • Mängu kui teraapilise tööriista rakendamine hirmu ja ärevuse vähendamiseks.
  • Praktilised tegevused hirmu ja ärevusega töötamiseks
  • Kuidas luua turvaline ruum, kus lapsed saavad väljendada oma tundeid ja kogeda ärevustunde leevenemist?
  • Juhtumipõhised arutelud

Kursus on peamiselt praktilise suunitlusega ning seetõttu ootame osalejatelt valmisolekut ka iseendaga tööd teha.

NB! Õpitakse terapeutilisi, mitte õpetamise/kiire lahenduse pakkumise tehnikaid.

Õpiväljundid: koolitusel osalenu on tutvunud lapse ärevuse ja hirmude põhjuste ja mänguterapeutilise lähenemiste eripäradega ning on osalenud praktilistes mängulistes tegevustes.

Millal: 23. november 2024 kell 10.00-16.00.

Koolituse toitmumiskoht: Tartus, Kalevi tn 108 

Sihtgrupp: mänguterapeudid, sotsiaaltöötajad, õpetajad, lapsehoidjad, psühholoogid, lapsevanemad jt lastest hoolivad ja lastega töötavad inimesed.

Koolituse maht: 6 akadeemilist tundi

Koolitaja: Mänguterapeut Signe Viira

Hind: registreerudes kuni 10. novembrini on kursuse hind 88 € (EMTA liikmele 78 EUR), registreerudes pärast 10. novembrit on kursuse hind 98 € (EMTA liikmele 88 EUR). 

Registreeru koolitusele kasutades registreerimisvormi.

Signe on igapäevaselt praktiseeriv mänguterapeut, kes toob kursusele nii et laialdased teadmised kui ka kogemused ärevuse ja hirmudega lastega töötamisest. Signe on  lõpetanud Tartu Ülikooli koolieelse lasteasutuse õpetaja ning kirjanduse ja kultuuriteaduste bakalaureuseõppe. Lisaks mitmetele pedagoogilistele koolitustele on ta läbinud Vaikuseminutite baaskursuse ning täiendanud ennast erinevatel mänguteraapiaga seotud koolitustel. Signe on töötanud lasteaias rühmaõpetajana, töötab enda erapraksises mänguterapeudina ning on lõpetamas supervisioonil baseeruvat mänguterapeutide lisaväljaõpet. Ta on MTÜ Eesti Mänguterapeutide Assotsiatsiooni asutaja- ja juhatuse liige ning laste hirmude tegelemise toetuseks mõeldud metafoorkaardipaki „Mõttekollid autor“. Tema kodulehega saad tutvuda siin: www.mottekollid.ee

Koolitust viib läbi OÜ Sirli Kivisaare Koolitus